Aanrader!
Spel: Wie heeft het gedaan?

Wie heeft het gedaan?

30 minuten

Wanneer ik het logo van Ravensburger zie of over ze hoor, blijf ik in eerste instantie nog altijd aan puzzels denken. Terwijl ik zelf helemaal niet van het puzzelen ben en ze toch echt heel erg leuke spellen hebben! “Wie heeft het gedaan?” is daar zeker een van.

De officiële beschrijving van het spel:

Wie heeft het gedaan? Ontsluier het geheim van de sprekende dieren en vind de dief! Het hele kasteel is in rep en roer: de magische ring van de koning is gestolen! Deze ring beschermt het koninkrijk tegen de boze tovenaar. In de nacht hebben de dieren in het kasteel de dief gezien en kunnen aanwijzingen geven over hoe hij eruitziet. Maar alleen kinderen kunnen met de dieren praten.

Nu is het aan jullie: zou het lukken om het koninkrijk te redden?
De intelligente elektronica in de schatkist zorgt ervoor dat elk spel anders verloopt en elke keer weer spannend is. De dieren spreken vanuit de schatkist en geven aanwijzingen. Met de toetsen maak je de keuze of je de ruimtes wil doorzoeken, met de dieren wil spreken of verzameld voedsel wil gebruiken. Alleen door goed samen te werken kunnen jullie de magische ring vinden!

“Wie heeft het gedaan?” is een (gedeeltelijk) elektronisch bordspel dat geschikt is voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Althans, dat is wat Ravensburger over het spel zelf aangeeft. Het kan natuurlijk per kind verschillen of ze het spelniveau (er zijn er overigens drie) kunnen begrijpen en of hun interesse daar (nog) ligt.

Ik heb het spel zelf bij de kringloop gevonden, dus ik weet niet of dit van origine ook het geval is, maar het geluid uit de schatkist vonden we behoorlijk zacht. Waardoor op momenten het lastig hoorbaar kan zijn. Het volume is niet in te stellen, maar gelukkig kun je middels een knop op de schatkist het uitgesprokene wel opnieuw beluisteren. Waarbij je alle spelers dan wel zover moet krijgen dat ze allemaal even aandachtig luisteren 😉

Ondanks dat is “Wie heeft het gedaan?” wel een hit. Om te kunnen achterhalen wie de ring heeft gestolen, moet er niet alleen strategisch gespeeld worden. Samenwerken tijdens het spel is namelijk het belangrijkst. Een leuk co-operatief spel dus!

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

St. John Bosco

It’s not enough to love the children, it is necessary that they are aware that they are loved.

Scroll naar top Skip to content