Liefdevol Opgroeien (in eerste instantie als Liefdevol Opvoeden) is in 2010 gestart door Hiranthi Herlaar als tegengeluid richting ‘Loes’ en TripleP. In de jaren erna is er vanuit de overheid niet veel veranderd met betrekking tot de opvoedingsstijl die door consultatiebureaus wordt aangemoedigd. Sterker nog, TripleP is scholen, kinderdagverblijven etc. onder de noemer (SW)PBS meer en meer binnengedrongen. Autoritair optreden en opvoeden lijkt hierdoor voor veel ouders en opvoeders de enige mogelijkheid.

De missie van Liefdevol Opgroeien is altijd het kennismaken met een andere manier van opvoeden, omgaan met kinderen geweest. Anders kijken naar kinderen, naar jezelf en je omgeving. Aansporen tot nadenken over het grote plaatje, voorbij het gedrag dat op de voorgrond staat.

Er staat nog heel veel in de planning voor Liefdevol Opgroeien. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Like de Liefdevol Opgroeien pagina dan op Facebook, schrijf je in op de nieuwsbrief en/of abonneer je op de notificaties via je browser (via OneSignal).

Foto’s op Liefdevol Opgroeien

Voor de foto’s van Liefdevol Opgroeien ben ik expres gaan zoeken naar ondervertegenwoordigde groepen in onze maatschappij. Waarom? Omdat ze ondervertegenwoordigd zijn. En dat ‘ondervertegenwoordigd’ zegt eigenlijk alles wel.

Hoewel mijn voornaam oorspronkelijk uit India komt, ben ik een witte (biseksuele) cis-vrouw. En hoewel dat biseksuele gedeelte nog wel wat onderbelicht wordt (op een niet-seksuele manier althans), zijn cis-vrouwen flink vertegenwoordigd in de media. Eigenlijk alle niet-witte mensen (zeker wanneer ze niet hetero-seksueel zijn) worden flink onderbelicht. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van stockfoto’s, wordt er algauw gekozen voor de varianten met witte mensen.

En daar had (en heb) ik genoeg van.

Vandaar dat ik in de eerste plaats zoek naar foto’s met zwarte mensen, LGBTQ+ vertegenwoordiging en pas op de laatste plaats naar iets met witte mensen 🙂

Leuk idee voor de site?

Heb je een leuk idee voor een toevoeging op de site? Dan hoor ik dat natuurlijk graag! Ik sta ook open voor het reviewen van boeken (zie de Boekenkast als voorbeeld).


Contact opnemen

  • Contactpersoon

  • Boekgegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top Skip to content