Liefdevol Opvoeden wordt Liefdevol Opgroeien

Ik wist het vroeger zeker: ik wilde met kinderen gaan werken. Ik was namelijk gek op babies / kinderen en wist er (naar eigen denken 😉 ) ook best veel vanaf.
Toen ik mijn directiesecretaresse opleiding volgde was ik er dan ook van overtuigd dat ik na die opleiding ook nog SPW zou gaan volgen om daarna een eigen kinderdagverblijf op te zetten.
Dat eigen kinderdagverblijf is er nooit van gekomen. SPW volgen ook niet, overigens.
Ergens in de achtergrond bleef iets kriebelen.
Sinds mijn zwangerschap kwam ik steeds een stapje dichterbij mijn echte ik. De ik waarvan ik niet wist dat ik die onderdrukte.
Vooral de afgelopen paar maanden ben ik mezelf steeds beter leren kennen.
En toen lag er ineens wat aan de oppervlakte, iets waarvan ik niet eens echt had gemerkt dat het naar boven aan het komen was:
Het besef dat ik vroeger al wist dat ik met kleine kinderen wilde werken en dat ik dat ook daadwerkelijk door wilde zetten.
Concrete plannen heb ik nog niet, ik wil eerst goed voor mezelf op een rij zetten wat ik wil doen en hoe ik dat aan ga pakken. Maar de ideeën vliegen me om de oren 🙂
Een lange intro, voor een korte boodschap: voor deze toekomstplannen merkte ik dat “Liefdevol Opvoeden” me een wat negatieve bijsmaak gaf. Om precies te zijn het Opvoeden deel van de naam.
En daarom zal Liefdevol Opvoeden vanaf nu Liefdevol Opgroeien heten 🙂
To be continued….. 😉

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Robin Williams

I think the saddest people always try their hardest to make people happy because they know what it’s like to feel absolutely worthless and they don’t want anyone else to feel like that.

Categorieën

Pennie Brownlee

Every baby has three wishes: they wish to feel safe, they wish to feel loved and they wish to be respected.

Scroll naar top
Skip to content