Stel je vraag aan de juiste persoon

Bij ons op het winkelcentrum loopt zo nu en dan een bewaker heen en weer. Hij (ja, het is altijd een hij) valt goed op, met z’n “beveiligingsuniform.” Ik ben gezegend met een zoon die graag het waarom achter zo ongeveer alles wil weten en zo kwamen we in gesprek over de beveiliging op ons winkelcentrum.
We hadden een soortgelijk gesprek al eens eerder gevoerd. Hij wilde graag weten waarom de beveiliging er was, waarom ze de ene keer daar stonden en de andere keer een stuk verderop. Ik had al eens wat redenen opgegeven, zoals “misschien hebben ze een specifieke routine voor het doorlopen van het winkelcentrum” en “het kan ook dat ze zelf mogen kiezen waar ze wanneer staan.”
De laatste keer stonden we in de rij bij de supermarkt, toen hij de bewaker aan de overkant (in het winkelcentrum) zag staan. En toen gingen we het hele riedeltje weer af. Mijn zoon zijnde wie hij is wilde hij toch wel heel graag weten hoe de vork in de steel zat. En dus zei ik “we kunnen het hem natuurlijk ook gewoon vragen.” Dat leek hem een grandioos plan. Tot we bij de betreffende meneer stonden.
Omdat ik me voor kon stellen dat het wel heel vreemd zou zijn om op hem af te lopen en daarna, omdat mijn zoon duidelijk niet durfde (hij verstopte zich bij een winkel vlakbij), ineens een heel andere kant op te lopen, besloot ik de vraag zelf maar te stellen. Ook omdat ik wist (en zag) dat mijn zoon het antwoord eigenlijk wel heel graag wilde weten. En dus stelde ik de vraag zelf maar “mijn zoon is eigenlijk wel heel erg benieuwd of jullie een bepaalde routine hebben hier in het winkelcentrum.”
Ik geloof dat de meneer in kwestie het wel een leuke afwisseling vond. Hij gaf antwoord op de vraag (nee, er is geen vaste routine, ze lopen heen en weer op gevoel) en daarna bedankte ik hem. Eenmaal bij mijn zoon, vroeg ik hem of hij antwoord op zijn vraag had, “ja”. En dus bedankte ik de beveiligingsmeneer in kwestie en liepen we richting de uitgang.
Zo zie je maar weer: het beste (juiste) antwoord krijg je van de persoon waar de vraag over gaat. Je moet het alleen aandurven om de vraag te stellen.

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

creativechild.com

This is what I hope I’ve taught my children. Don’t compare yourself to the rest, all that matters is that you try your best. You are beautiful, funny and smart, but what’s more important is what’s inside of your heart. Wealth and status mean nothing at all, a person with love is the richest of them all.

Categorieën

Rebecca Eanes

When we only look at behavior we stop seeing the child and only look with an intent to judge whether we need to punish or reward. When we look behind the behavior we see that little struggling human, our little human, who needs our help with something.

Scroll naar top
Skip to content