Eerste keer zakgeld verhogen

Eerste keer zakgeld verhogen

Eind februari werd onze zoon 5 jaar oud (jong). Dat betekent dat hij ondertussen alweer zo’n twee jaar zakgeld krijgt. Iedere week kreeg hij €0,50 om te besteden zoals hij wil. Twee jaar verder merkte ik dat het tijd was om zijn zakgeld opnieuw te bekijken. Het bleek tijd voor een verhoging van zijn zakgeld.
Onze kleuter loopt met een aantal dingen wat jaartjes voor. Zijn grote liefde voor z’n Skylanders is daar een voorbeeld van. Het spel is ondertussen voor de derde keer uitgespeeld, maar hij mist nog wat Trap Masters om alle poorten te kunnen openen. En die Trap Masters kosten geld. Meer dan hij bij elkaar kan sparen met €0,50 per week. Natuurlijk zijn er ook andere Skylanders die hij erg leuk vind en die nog geen onderdeel zijn van zijn collectie. En ook die kosten meer geld dan hij heeft (en relatief snel kan sparen).
Toen we laatst in een speelgoedwinkel waren, kleuter zijn laatste €2,50 bij zich had en hoopte dat ik de rest zou meebetalen voor een nieuwe Skylander, ging er bij mij een lichtje branden. De Skylanders, ook die voor Swap Force – een eerdere versie, zijn nagenoeg allemaal vanaf €10,99. Om dat bij elkaar te sparen met €0,50 per week moet hij 22 weken sparen (de €2,50 die hij nog had niet meegerekend dus). Dat is bijna een half jaar. En dat is ontieglijk lang voor een kleuter van 5.
Omdat we al vroeg waren met hem zakgeld geven (vanaf 3 jaar) en hij dus wat jaartjes voorloopt leek het mij niet meer dan eerlijk om hem een zakgeld verhoging te geven. Op die manier kan hij sneller sparen en wordt sparen ook weer een stuk leuker. En hij kan dan dus ook sneller dingen kopen waar zijn interesses daadwerkelijk liggen.
Omdat ik ben van het makkelijk rekenen en niet zo uitkijk naar iedere week weer gedoe met passende munten, wordt zijn zakgeld verdubbeld. Hij krijgt nu dus €1,00 per week. Dit betekent voor hem een halvering van de spaartijd.

Wanneer vind jij het tijd voor een verhoging van het zakgeld?

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Albert Einstein

If people are good only because they fear punishment, and hope for reward, then we are a sorry lot indeed.

Jim Henson

The attitude that you have as a parent is what your kids will learn from, more than what you tell them. They don’t remember what you try to teach them. They remember what you are.

Scroll naar top
Skip to content