Verborgen nazorg in de opvoeding op tv

Verborgen nazorg in de opvoeding op tv

In het Algemeen Dagblad van vandaag (7 maart 2015) staat een stuk over de #StopJoFrost actiegroep. De mama van de eerste uitzending is er ook in aan het woord en zij noemt dat er achter de schermen wel ruimte was geweest voor het waarom achter het gedrag van haar zoon en dat er ook wel degelijk nazorg werd gegeven.
Het is voor de moeder (en zoon) hartstikke fijn dat hier blijkbaar wel ruimte voor was. Het is alleen wel een probleem voor de kijker, dat dit verborgen bleef.
De uitzending van 1,3 miljoen kijkers. Van sensatie zoekers tot onzekere ouders. Geen van die mensen heeft te zien gekregen dat er gekeken werd naar de reden achter het gedrag van de zoon, alleen dat het gedrag van de mama verklaard werd. Ook geen van die mensen heeft te zien gekregen dat er aandacht wordt besteed aan nazorg, bij voorkeur door iemand anders dan Jo zelf (coach/therapeut oid).
Die kijkers hebben dus allemaal de boodschap verzonden gekregen dat er bij kinderen niet naar het waarom achter gedrag gekeken hoeft te worden. Wederom het beeld dat alleen het standpunt van de ouders belangrijk is.
Ook wordt er de indruk gewekt dat Jo ook psychische klachten bij de ouder wel even in een uitzending (wat beelden lijken te zijn van hoogstens een week) praktisch oplost. Alsof het hanteren van haar methode je stress en moeheidsklachten laat verdwijnen als sneeuw voor de zon.
En daarom sta ik volledig achter de actie #StopJoFrost. Omdat de gehele boodschap van zo’n uitzending onrealistisch en oneerlijk is. Opvoeden kan zoveel leuker dan de Jo Frost / Triple P manier. En ouders hebben het recht dat te weten.

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

stimmyabby (tumblr)

Sometimes people use “respect” to mean “treating someone like a person” and sometimes they use “respect” to mean “treating someone like an authority” and sometimes people wo are used to being treated like an authority say “if you won’t respect me, I won’t respect you” and they mean “if you won’t treat me like an authority, I won’t treat you like a person” and they think they’re being fair but they aren’t, and it’s not okay.

Albert Einstein

I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.

Scroll naar top
Skip to content