Elias, het reddingsbootje

Elias, het reddingsbootje

Mocht je de tv-serie Elias niet kennen; het is een 3d-animatie serie, waarbij de hoofdpersoon een reddingsboot is (Elias dus). Een tijdje geleden stond die er hier op en ik ben er best van geschrokken…
In de haven was iedereen aan het zingen en blijkbaar moest Rika (ik geloof dat dat een grote kraan is) een solo zingen. Dat durfde ze niet zo goed. De huizen (weet ik de namen niet van) waren haar aan het uitdagen (weet zo niet precies meer wat er gezegd werd, is al een tijdje geleden, maar het was iets als “je bent toch geen baby” – het was in ieder geval een uitspraak die ik vroeger ook vaak genoeg heb gehoord) en toen besloot ze het toch te doen.
Vind het een beetje vreemd om kinderen te leren dat als hun vriendjes iets niet durven ze hun moeten gaan uitdagen (of als ze worden uitgedaagd dat ze het dan wel moeten doen).

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jane Nelsen, Positive Discipline

Where did we ever get the crazy idea that in order to make children do better, first we have to make them feel worse? Think of the last time you felt humiliated or treated unfairly. Did you feel like cooperating or doing better?

Brooke Hampton

Speak to your children as if they are the wisest, kindest, most beautiful and magical humans on earth, for what they believe is what they will become.

Scroll naar top
Skip to content