Samen slapen: funest voor je seksleven?

Samen slapen: funest voor je seksleven?

In een artikel op de website van Wij wordt aan het einde het volgende gevraagd: “Slaapt jouw kind bij jou in bed? Waarom, of waarom niet?”. In een van de reacties wordt het volgende gezegd:

Lijkt me doodeng en ik zou geen oog dichtdoen uit angst dat ik op ze zou gaan liggen of dat ze onder de dekens zouden komen of weet ik veel….. Dood- en doodeng.
Daarbij….tot hun derde bij ons in bed??? Nou das wel meteen de beste anticonceptie die je kunt hebben……lekker romantisch…..
Bij je op de kamer dat snap ik nog wel, dat hebben wij ook de eerste 3 maanden gedaan. Maar dan wel in een eigen wigje. No way bij ons in bed hoor.

Ik kan me voorstellen dat het eng lijkt als je het nog nooit daadwerkelijk hebt uitgevoerd (het samen slapen bedoel ik dan ;-)), maar zolang je geen versuffende medicijnen, alcohol of drugs gebruikt (en geen overmatig overgewicht hebt waardoor je een kuil maakt in de matras en de baby naar je toe zou kunnen rollen daardoor) is er niks aan de hand. Het “geheim”: je moet het veilig doen (en dit is een artikel over op welke manier je kunt samen slapen).
Intussen slaapt zoonlief nu bijna drie jaar bij ons op de kamer (en het merendeel van die tijd bij ons in bed). Want waarom zouden we hem alleen op een eigen kamer zetten als wij wel lekker knus bij elkaar in bed kunnen liggen?
Toegegeven: ik geloofde er ook niet in. Kan me ook herinneren dat ik een jaar of 4-5 terug tegen een collega (toen werkte ik nog voor een werkgever) zei “pff.. die krijgt ze nooit meer bij hun uit bed” toen ik hoorde dat een van de teamleiders haar zoontje van 2 of 3 (dacht ik, weet de leeftijd niet zeker meer) bij hun in bed had ’s nachts.
Ik was toen ook nog van mening dat een baby zijn/haar eigen kamer moet hebben.
Maar tegenwoordig weet ik dat dit nonsens is. Voor hun zestiende willen ze echt wel op hun eigen kamer! 😉
Het is zeker even wennen om met zo’n nieuw persoontje op de kamer te slapen, maar met je partner heb je ook zo’n wen-periode door gemoeten. Waarom zou het met zo’n babietje dan anders zijn?
Een kwestie van wennen dus.
En “de beste anticonceptie die je kunt hebben”? Onzin.
Weleens “Malcolm in the Middle” gezien? In zeker een van de afleveringen (als ze weer een baby hebben, die bij hun op de kamer slaapt in een ledikant) hebben ze seks met de kleine op de kamer.
En daarnaast: je kunt natuurlijk ook gewoon creatief gaan denken. Bekijk de inventaris van je huis dus eens met andere ogen! Vergeet dat je bed het enige is waar je seks in/op kunt hebben, dat is namelijk niet waar!
Het mooie van seks is juist dat het op vele plekken kan, je bent immers niet aan maar 1 positie gebonden! En wie weet: wellicht was samen slapen juist wel een geweldige impuls voor je seksleven! 😉

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Carolyn Latteler

I interviewed a young anthropologist working with women in Mali, a country in Africa where women go around with bare breasts. They’re always feeding their babies. And when she told them that in our culture men are fascinated with breasts there was an instant of shock. The women burst out laughing. They laughed so hard, they fell on the floor. They said, “You mean, men act like babies?”

Trevor Pacelli

Children with autism are very observant so they will notice everything, including your attitude towards them.

Scroll naar top
Skip to content