Mijn kringloop routine

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik graag naar de kringloop ga. Er zijn een aantal hier in de buurt die ik regelmatig bezoek, op zoek naar dingen die ik voor werkjes kan gebruiken, opvoedinggerelateerde boeken voor mijn andere website en meer van dat soort dingen. Bij welke kringloop ik ook kom: er zijn een paar afdelingen die ik gewoon móet bekijken.

Boeken

Deze was niet moeilijk te raden natuurlijk. Ik kijk áltijd even bij de boeken, als eerste dus de boeken die opvoeding & ontwikkeling gerelateerd zijn. Mijn boekenkast is behoorlijk gevuld met heel wat pareltjes die bij de kringloop wegkomen. Heb onder andere ooit het boek De ontdekking van het kind van Maria Montessori gevonden, ik meen voor €1. Bij een andere kringloop liep ik tegen een oudere druk van Geweldloos Communiceren van Marshall Rosenberg aan. Ook voor €1.
Ook de kinderboeken worden bekeken. Een groot deel van onze Borre collectie komt bij de kringloop weg. Ook wat boeken van Paul van Loon, onder andere Gevaarlijke tijden voor katten.
Je kunt er dus behoorlijk wat juweeltjes (oud & nieuw) vinden voor een fractie van de nieuwprijs.

Speelgoed

De speelgoedhoek kan ik ook nooit overslaan. In Hengelo (ov) vond ik daar ooit mijn kralenplank. We hebben tegenwoordig een mega-voorraad spellen en bordspellen. Een groot deel ervan komt bij de kringloop weg. Zo vond ik een tijdje terug bij een kringloop hier in Enschede een overcompleet oude editie van Dungeons & Dragons voor een paar euro. Ook veel houten speelgoed komt er weg.

Babyspullen

Ik bekijk ook altijd even de babyspullen. In de hoop er voor een prikkie een mooie Tripp Trapp stoel te vinden, of ergonomische babydragers bijvoorbeeld. Het is nog niet gebeurt, but a girl can hope 😉

Prullaria

Bij de kringloopwinkels van Het Goed (de twee hier in de buurt in ieder geval) hebben een losse afdeling ‘prullaria’. Een kast hout, een kast glazen, een kast met roodtinten, geeltinten, etc. Afhankelijk van hoe het staat opgesteld kijk ik eerst bij het hout. Daar willen nog weleens mooie bakjes staan, of sorteerbladen natuurlijk. De rest van de kasten kijk ik ook na, voor goed bruikbare dienbladen.
Ik bekijk ook de beeldjes die er staan. Leuke beeldjes om mijn toekomstige praktijk op te fleuren (of gewoon de woonkamer 😉 ) zijn natuurlijk van harte welkom.

Overig

Als ik genoeg tijd heb bekijk ik ook het ‘van alles en nog wat’ deel. Daar staan vaak bakken waar van alles is ingegooid, een kast waar dingen worden neergezet die in geen andere categorie passen. In dat deel van de winkel vond ik een tijdje terug een nog goed te gebruiken kluisje/geldkistje voor €4,95
Heel af en toe bekijk ik ook het stoffen/fournituren stuk, schoenen en kleding.

Heb jij bepaalde stukken in de kringloop waar je gewoon echt even móet kijken?

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trevor Pacelli

Children with autism are very observant so they will notice everything, including your attitude towards them.

Categorieën

Neil deGrasse Tyson

When students cheat on exams it’s because our school system values grades more than students value learning.

Scroll naar top
Skip to content