Een kralenplank… Wat doe je ermee?

Fotografie door Hiranthi Herlaar.

Een kralenplank… Wat doe je ermee?

Op de hoogte blijven van alles rondom Liefdevol Opgroeien?

Een kralenplank… Wat doe je ermee?

Nadat ik het artikel over mijn gescoorde kralenplank deelde, kreeg ik de vraag wat je er nou eigenlijk mee kan. Ik was in de veronderstelling dat het een standaard iets was voor scholen (ik zat op een reguliere school en ook daar hadden we kralenplanken), maar blijkbaar was dat toch niet zo. Dus wat kun je er nou eigenlijk mee?

Fijne motoriek

De kralenplank (of kralenbord) is een ideaal hulpmiddel om de fijne motoriek te ontwikkelen. Je moet namelijk een (redelijk) kleine kraal vastpakken en die om een spijker doen. Bij voorkeur in een keer goed, want zeker als je al wat verder gevorderd bent kan het moeten weghalen van een kraal een beste uitdaging zijn.

Geschikt voor kleine en grote kinderen

Een kralenplank is enorm veelzijdig te gebruiken. Peuters kunnen lekker bezig met kralen willekeurig op de spijkers te doen, kleuters kunnen beginnen met voorbeelden namaken. Daarna kunnen de voorbeelden wat lastiger worden. Bijvoorbeeld een erg uitgebreide afbeelding. Of door slechts een halve afbeelding op het voorbeeld te zetten, waarbij het de bedoeling is dat de afbeelding gespiegeld wordt.

Voorbeelden

Er bestaan ongelooflijk veel verschillende voorbeelden voor de kralenplank. Voor ieder thema is er wel wat te vinden, of dit nu seizoensgebonden of een willekeurig thema is. Omdat mijn kralenplank een afwijkende maat heeft, maak ik mijn eigen voorbeelden. Zelfbedacht, of op basis van voorbeelden die ik via Pinterest vind.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties worden gemodereerd, het kan dus even duren voor jouw reactie echt geplaatst is.
Zou je dat wat je in je reactie wilt plaatsen niet zeggen tegen iemand die je na staat? Dan is het hier ook niet gepast.

*

You can't make your kids do anything. All you can do is make them wish they had. And then, they will make you wish you hadn't made them wish they had.

Marshall Rosenberg