Een kralenplank… Wat doe je ermee?

Een kralenplank… Wat doe je ermee?

Nadat ik het artikel over mijn gescoorde kralenplank deelde, kreeg ik de vraag wat je er nou eigenlijk mee kan. Ik was in de veronderstelling dat het een standaard iets was voor scholen (ik zat op een reguliere school en ook daar hadden we kralenplanken), maar blijkbaar was dat toch niet zo. Dus wat kun je er nou eigenlijk mee?

Fijne motoriek

De kralenplank (of kralenbord) is een ideaal hulpmiddel om de fijne motoriek te ontwikkelen. Je moet namelijk een (redelijk) kleine kraal vastpakken en die om een spijker doen. Bij voorkeur in een keer goed, want zeker als je al wat verder gevorderd bent kan het moeten weghalen van een kraal een beste uitdaging zijn.

Geschikt voor kleine en grote kinderen

Een kralenplank is enorm veelzijdig te gebruiken. Peuters kunnen lekker bezig met kralen willekeurig op de spijkers te doen, kleuters kunnen beginnen met voorbeelden namaken. Daarna kunnen de voorbeelden wat lastiger worden. Bijvoorbeeld een erg uitgebreide afbeelding. Of door slechts een halve afbeelding op het voorbeeld te zetten, waarbij het de bedoeling is dat de afbeelding gespiegeld wordt.

Voorbeelden

Er bestaan ongelooflijk veel verschillende voorbeelden voor de kralenplank. Voor ieder thema is er wel wat te vinden, of dit nu seizoensgebonden of een willekeurig thema is. Omdat mijn kralenplank een afwijkende maat heeft, maak ik mijn eigen voorbeelden. Zelfbedacht, of op basis van voorbeelden die ik via Pinterest vind.

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WrapYourBaby.com

Fathers: you don’t need a bottle to bond with your baby.

Dr. John Gottman

One of the most meaningful gifts a parent can give to a child is to acknowledge their own mistake. To say: “I was wrong here” or “I’m sorry.” This is so powerful because it also gives the child permission to make a mistake. To admit having messed up and still be okay.

Scroll naar top
Skip to content