Kralenplank voor een prikkie

Een tijdje geleden ging ik naar een kringloop in Hengelo en deed een geweldige vondst: een kralenplank! Ik was eigenlijk al een tijdje op zoek en in de hoop dat ik er tegenaan zou lopen in een kringloopwinkel. En nu was dat dus inderdaad gebeurd!
Hier en daar waren wat spijkers scheef, maar dat is natuurlijk standaard met kralenplanken die gebruikt worden. Dat kon ik me ook nog goed herinneren van mijn oudere basisschool.
Ik draaide de kralenplank om en werd meteen nog veel blijer. De kralenplank kostte wel €0,95! 😀
Ik had op Pinterest al wat voorbeelden van kralenplanken bewaard, voor als we dan een kralenplank hadden. Toen kwam ik er achter dat onze kralenplank net wat kleiner is dan de standaard kralenplanken. Die zijn namelijk 19 bij 19, de onze is 17 bij 17. De voorbeelden die ik had bewaard zouden dus niet 1 op 1 overgenomen kunnen worden.
Gelukkig heb ik Adobe Illustrator en weet ik hoe ik dat gebruiken moet. Zelf voorbeelden maken leek me goed te doen en een leuke uitdaging.
Wat er niet bij de kralenplank zat waren kralen. Om de kralenplank te kunnen gebruiken heb je natuurlijk wel kralen nodig. Ik was op Marktplaats al een advertentie tegengekomen van een website waar ze per 1000 werden verkocht voor €22,95. In combinatie met de kralenplank was dat alsnog een koopje. Maar natuurlijk hoopte ik dat dit goedkoper kon.
En toen kwam ik een advertentie tegen voor 1000 kralen voor €12,50. De adverteerder koopt via een veiling zo nu en dan materialen op die ze kan gebruiken in haar praktijk en dat wat overblijft verkoopt ze. Ze zet dat wat ze te koop heeft ook op een bord bij PinterestZo had ik voor nog geen €17,50 (verzendkosten van de kralen meegerekend) een functionele kralenplank!
Nu nog de ontwerpen, die ik heb gemaakt voor de kleuter, uitprinten zodat hij ze kan gebruiken.

Hebben jullie en kralenplank en zo ja: is die 19×19 of 17×17?

Deel Tweet Deel +1

3 Comments

  • Penny homans

   Beste Annemarie,
   Ik heb voor mijn dochter een overbodige kralenplank van school gehad en ben nu op zoek naar kralen.
   Naar het lezen van het artikel hier boven kwam ik bij u terecht en vroeg me af of u nog kralen heeft, zoja dan zou ik ze graag van u kopen.
   Mvg Penny

 1. M.van Eekelen

  Ben al jaren op zoek naar een houten kralenplank met stenen of keramiek kraaltjes, geen plastic!
  Mocht iemand er een hebben en er niets meer mee doet, zou ik hem graag willen overnemen. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

I’ve had people shrug at my moral stance and insist that spanking “works”, and I’m sure it does. There are lots of things that work that I will never try. If I disagree with you, shouting you down works, but wouldn’t it be better if I engaged you in reasonable debate? If I need money, stealing works, but wouldn’t it be better if I worked to earn a higher income? If you’re standing in my way, pushing you works, but wouldn’t it be better to politely ask you to allow me to pass? Indeed, spanking may work, but there are better ways. They just take more effort.

We make fun of what used to be called “yes-men” in the office, those deferential employees who never disagree with the boss, so what makes us think that “yes-children” would be ideal?

0
Skip to content