"Papa en mama hebben al je snoep opgegeten"

Een oproep van Jimmy Kimmel zorgde in Amerika voor best wat ophef: zeg tegen je kinderen dat je al hun Halloweensnoep hebt opgegeten, film hun reactie en zet deze op YouTube. De ‘leukste’ filmpjes zouden worden afgespeeld in zijn show. Dit was overigens het vierde achtereenvolgende jaar dat dit werd uitgevoerd.

"Papa en mama hebben al je snoep opgegeten"

Een oproep van Jimmy Kimmel zorgde in Amerika voor best wat ophef: zeg tegen je kinderen dat je al hun Halloweensnoep hebt opgegeten, film hun reactie en zet deze op YouTube. De 'leukste' filmpjes zouden worden afgespeeld in zijn show. Dit was overigens het vierde achtereenvolgende jaar dat dit werd uitgevoerd.

Een oproep van Jimmy Kimmel zorgde in Amerika voor best wat ophef: zeg tegen je kinderen dat je al hun Halloweensnoep hebt opgegeten, film hun reactie en zet deze op YouTube. De “leukste” filmpjes zouden worden afgespeeld in zijn show. Dit was overigens het vierde achtereenvolgende jaar dat dit werd uitgevoerd.
Zo’n zelfde oproep heeft 3FM gedaan, maar dan met Sint-Maartensnoep:

De opdracht: zeg tegen je kind dat je al het Sint-Maartensnoep hebt opgegeten en film de reactie. Ontelbaar zielige gezichtjes!

“Het is maar een grapje”

Grapjes, zeker als er kinderen bij betrokken worden, horen onschuldig te zijn. Zeggen dat je iets dat van je kind was hebt afgepakt en opgegeten, zonder zijn/haar toestemming, is geen grapje. Oók niet als het niet echt gebeurd is.
Het is als je baas die zegt dat hij je loon heeft laten storneren, omdat hij even goed wilde shoppen. Dan kan er later wel gezegd worden dat het “maar een geintje” was, maar het gevoel van zojuist een stomp in de maag te hebben gehad gaat daar niet mee weg. Tegelijkertijd heeft jouw vertrouwen in je baas een behoorlijke deuk gehad.
Kinderen hebben een hoge pet op van ons volwassenen. Ze gaan er dus vanuit dat wij de waarheid vertellen. Oók als we ze dit soort dingen vertellen.

Ik mag doen wat ik wil

Het geeft ook het signaal naar je kind dat jij als volwassene mag doen wat je wil, zonder rekening te houden met een ander. Gedrag wat we over het algemeen niet in onze kinderen willen zien, maar met zulke streken wel voorleven. En laat dat nou hetgeen zijn waar kinderen het meest van leren: onze acties.
Willen we ze echt voorleven dat je met anderen geen rekening hoeft te houden? Dat het gevoel van de ander niet toedoet, als jij het maar leuk/grappig vind?

Zou jij meedoen aan zo’n oproep?

Deel Tweet Deel +1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

George Carlin

A person of good intelligence and sensitivity cannot exist in this society very long without having some anger about the inequality – and it’s not just a bleeding-heart, knee-jerk, liberal kind of thing – it is just a normal human reaction to a nonsensical set of values where we have cinnamon flavored dental floss and there are people sleeping in the street.

Unknown

Children are not property; They are people, precious individuals worthy of love, respect and protection. Listen when they speak. Comfort them when they cry. Teach them devotedly. Correct them compassionately. Love them unconditionally. If we want the world to be a better place, we should start by being better to children.

Scroll naar top
Skip to content