Aanrader!

Opgroeien in vertrouwen

Opvoeden zonder straffen en belonen
9789066656635
4e druk, 2015
95 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

De introductie met onvoorwaardelijk opvoeden, of opvoeden zonder straffen en belonen (zoals het ook nog weleens omschreven wordt), kan erg overweldigend voelen. Het ouderschap zelf is al overweldigend. Als dan de twee tools waar mensen vaak het meest bekend mee zijn worden ‘afgenomen’, dan kunnen ze daar erg onzeker over worden. Want: wat moet je dan, als je niet mag straffen of belonen?

Dit boekje is bij mij uitgegroeid naar een standaard onderdeel van de kraamcadeau’s. Het is laagdrempelig, legt uit wat de bezwaren zijn tegen straffen en belonen en wat je in plaats daarvan kunt doen. Allemaal in Jip en Janneke taal. Goed te volgen dus.

Er zijn meer, en meer uitgebreide, boeken die hetzelfde onderwerp aansnijden, maar de reden waarom juist dit boekje zijn weg vind naar mijn kraamcadeaupakket is om de hiervoor genoemde punten: laagdrempelig, het geeft alternatieven. Zo weten de nieuwbakken ouders dat er alternatieven zijn, de ‘gangbare manier’ is niet de enige manier. Iets dat ze over het algemeen niet zomaar te horen krijgen.

Opgroeien in vertrouwen is een klein en niet al te dik boekje. Omdat het taalgebruik ook niet heel ingewikkeld is, heb je het boek wel een keer uit. Waardoor het ook een stuk geschikter is om te lezen in het eerste jaar.

Een leuk boekje voor een introductie in hoe het ook kan. Leuk om te krijgen en ook leuk om cadeau te geven.

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Soraya Chemaly

And, just about now, somewhere in the manosphere, someone is furiously typing, “Stop whining, women over there are really suffering,” which actually means “Shut up and consider yourself lucky that we treat you as well as we do.” The idea that women’s rights are measured in terms of competition with other women is just about as sexist as something can get. It demonstrates an utter inability to imagine a world where women’s rights aren’t being traded and regulated by men. View this content’s WordProof Timestamp certificate