Aanrader!

Kindertekeningen

Waarom is tekenen belangrijk ? Wat tekent je kind ? Hoe kun je je kind stimuleren ?
9789027489722
84 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

De meeste kinderen vinden het hartstikke leuk om zichzelf te uiten in hun tekeningen. Oefening van de fijne motoriek, een uiting van creativiteit, een moment van rust en tegelijkertijd kan het een therapeutische uitwerking hebben. Tekenen is zoveel meer dan alleen wat lijnen op papier zetten.

We gaan zo’n beetje allemaal in eerste instantie dezelfde ontwikkelingen door in het maken van tekenen. Krassen, cirkels, kop-poters en zo maar door. Net als met alle algemeenheden zijn er uiteraard ook kunstenaars (al dan niet in de dop) die daar (deels) niet aan meedoen. In het boek van Karin Kloosterboer staat de algemene ontwikkeling van kinderen in hun tekeningen duidelijk uiteengezet. Met behulp van een legio aan tekeningen van verschillende kinderen (met uiteenlopende onderwerpen) zijn er genoeg voorbeelden waarmee de tekeningen van het eigen kind vergeleken kan worden.

In het boek wordt hier en daar ook een mogelijke betekenis / interpretatie van een (element van een) tekening genoemd. De informatie daarover is helaas minder dan ik had gehoopt. Bij een (online) cursus als die van Eveline Ruitenberg zul je daar veel meer over leren. Je kunt ook haar gratis e-book ’80 dingen over kindertekeningen’ downloaden.

Voor basiskennis over de ontwikkelingen in de manier waarop kinderen doorgaans hun tekeningen maken (van 0-12 jaar) is het boek Kindertekeningen van Karin Kloosterboer een fijn boek.

ISBN
9789027489722
Jaar
2003
Aantal pagina's
84

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Meer uit de boekenkast:

You are saying our problem is civil disobedience, but that is not our problem. Our problem is civil obedience. Our problem is the numbers of people all over the world who have obeyed the dictates of the leaders of their government and have gone to war; and millions have been killed because of this obedience. Our problem is that people are obedient all over the world, in the face of poverty and starvation and stupidity, and war and cruelty. Our problem is that people are obedient while the jails are full of petty thieves, and all the while the grand thieves are running the country. That’s our problem.

0
Skip to content