Aanrader!

Kindertekeningen

Waarom is tekenen belangrijk ? Wat tekent je kind ? Hoe kun je je kind stimuleren ?
9789027489722
84 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

De meeste kinderen vinden het hartstikke leuk om zichzelf te uiten in hun tekeningen. Oefening van de fijne motoriek, een uiting van creativiteit, een moment van rust en tegelijkertijd kan het een therapeutische uitwerking hebben. Tekenen is zoveel meer dan alleen wat lijnen op papier zetten.

We gaan zo’n beetje allemaal in eerste instantie dezelfde ontwikkelingen door in het maken van tekenen. Krassen, cirkels, kop-poters en zo maar door. Net als met alle algemeenheden zijn er uiteraard ook kunstenaars (al dan niet in de dop) die daar (deels) niet aan meedoen. In het boek van Karin Kloosterboer staat de algemene ontwikkeling van kinderen in hun tekeningen duidelijk uiteengezet. Met behulp van een legio aan tekeningen van verschillende kinderen (met uiteenlopende onderwerpen) zijn er genoeg voorbeelden waarmee de tekeningen van het eigen kind vergeleken kan worden.

In het boek wordt hier en daar ook een mogelijke betekenis / interpretatie van een (element van een) tekening genoemd. De informatie daarover is helaas minder dan ik had gehoopt. Bij een (online) cursus als die van Eveline Ruitenberg zul je daar veel meer over leren. Je kunt ook haar gratis e-book ’80 dingen over kindertekeningen’ downloaden.

Voor basiskennis over de ontwikkelingen in de manier waarop kinderen doorgaans hun tekeningen maken (van 0-12 jaar) is het boek Kindertekeningen van Karin Kloosterboer een fijn boek.

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Frank Oski

Imagine that the world had created a new ‘dream product’ to feed and immunize everyone born on earth. Imagine also that it was available everywhere, required no storage or delivery, and helped mothers plan their families and reduce the risk of cancer. Then imagine that the world refused to use it.

Scroll naar top Skip to content