Aanrader!

Ik kan het zelf

Kleuters leren basisvaardigheden

Oorspronkelijke titel: Teach Me To Do It Myself
9789058779038
1e druk, 2011
165 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

Dit boek is een vertaling van het Engelse boek Teach me to do it myself wat gebaseerd is op een quote van Maria Montessori:

These words reveal a child’s inner needs: “Help me do it myself.”

Het is dan ook niet geheel toevallig dat dit boek ook gebaseerd is op de Montessori Methode. Het boek is een verzameling met verschillende werkjes die je ook in een Montessori klaslokaal tegen zou kunnen komen. Maar dan zonder de aanschaf van dure materialen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken:

  1. Basisvaardigheden;
  2. Het ontwikkelen van de zintuigen;
  3. Taalontwikkeling;
  4. Tel- en rekenvaardigheden;
  5. Wetenschap.

Aan het begin van het boek staat ook een korte uitleg over wie Maria Montessori was en waar zij voor stond. Aan het einde van het boek vind je verschillende werkbladen (geïntegreerd in het boek zelf) die je kunt kopiëren en daar jezelf en je kind mee bezig kan houden.

Een hartstikke leuk boek voor activiteiten op dagen dat het weer wat minder mooi is, als je toch het huis niet uitkomt. En sommige zijn natuurlijk ook prima buiten te doen, als het juist wel mooi weer is. Zoals bijvoorbeeld de toonladder met (gekleurd) water gevulde glazen flesjes.

Zeer geschikt voor ouders die graag meer inzicht zouden willen hebben in wat hun kind zoal in een Montessori kinderdagverblijf/peuterspeelzaal/klaslokaal doet en natuurlijk ook voor alle andere ouders van jonge kinderen.

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Bridgett Miller

A child who is being ‘difficult, rude, mean, unreasonable..’ is having a hard time with their big emotions and their ‘awful’ behaviour tells us that. It’s up to us to lovingly lead them through their upset rather than joining them in it. We can do it, but first we have to be conscious enough to see what is required of us and then trust ourselves enough to do it.

Scroll naar top Skip to content