Naar de pagina-inhoud

Het raadsel van alles wat leeft


Voor kleine kinderen is eigenlijk alles een groot raadsel. Er is zoveel nieuws te ontdekken, zoveel kennis om op te doen. Door die verwondering – ook voor alledaagse dingen – kunnen ze met heel mooie vragen komen. Een kijk op zaken die wij als volwassenen (vaak) al lang geleden vergeten zijn. Wat nadelig kan zijn voor kinderen, omdat volwassenen die deze grote verwondering vergeten zijn hun vragen aan de kant kunnen schuiven zonder antwoord te geven.

Gelukkig zijn er ook volwassenen die de verwondering wel vast blijven (durven) houden, waardoor belangrijke kindervragen vaak alsnog beantwoord kunnen worden. Zoals met het boek Het raadsel van alles wat leeft (en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel). Van uitleg over beerdiertjes, tot de oerknal en de evolutietheorie: dit boek heeft het allemaal.

Wat mij – naast dat de evolutietheorie behandeld wordt – erg trok naar dit boek is de prachtige vormgeving. Dat de teksten op een eerlijke, duidelijke en toch ook humoristische manier zijn geschreven helpt natuurlijk ook enorm. Een prachtige mix waardoor plezier hebben in het leren van nieuwe dingen actief wordt gehouden. Het is dan ook niet heel gek dat het boek in 2013 de Nienke van Hichtumprijs ontving en werd verkozen tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2013. In 2014 is het bekroond met de Gouden Griffel, het Gouden Penseel én de Gouden Tulp.

Een prachtig boek voor nieuwsgierige kinderen en hun ouders!

Deel Tweet Deel +1


In het dagelijks leven denkt, schrijft en praat Hiranthi veel over opgroeien in het algemeen. Van de ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen, tot de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen en de invloed van hun jeugd en huidige omgeving daarop.


Helaas, er zijn geen gerelateerde boeken gevonden.


Reacties worden gemodereerd, het kan dus even duren voor jouw reactie echt geplaatst is.
Zou je dat wat je in je reactie wilt plaatsen niet zeggen tegen iemand die je na staat? Dan is het hier ook niet gepast.

*