Ben jij ook op mij?

Een boek om samen met je ouders te lezen, of toch liever helemaal alleen. Dat is waar het boek mee begint. Een prachtig begin, als je het mij vraagt. De rest van het boek is net zo mooi. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar.
Aanrader!

Ben jij ook op mij?

Een boek over seks, voor kinderen
9789021669571
17e druk, 2011
64 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

Een boek om samen met je ouders te lezen, of toch liever helemaal alleen. Dat is waar het boek mee begint. Een prachtig begin, als je het mij vraagt. De rest van het boek is net zo mooi. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar.

De boodschap van het boek is, naast de biologische informatie over seks en alles dat daarbij komt kijken, dat seks vooral leuk en fijn is. Er worden ook handvatten gegeven voor als dit níet het geval is.

Geen stiekem gedoe, seks hoort er immers gewoon bij. Iedereen krijgt er op een bepaald punt in zijn/haar leven mee te maken, dus raar erover doen zou – tja – raar zijn. En dat wordt in dit boek dus ook niet gedaan. Seks (en daarvan genieten) is de normaalste zaak van de wereld, niks om je voor te schamen. En dat is ook een heel belangrijke boodschap in dit boek.

Net als in het peuter/kleuter boek (Ik vind jou lief) wordt hierin alles besproken. Het verschil is vooral de hoeveelheid informatie die gegeven wordt. Werd er in het peuter/kleuter boek echt alleen de basis genoemd, in dit boek wordt die basiskennis verrijkt.

De prachtige tekeningen in het boek zijn weer van Marian Latour (net als in het peuter-/kleuterboek). Wat me is opgevallen aan de laatste edities van beide boeken, is dat de covers meer bij elkaar passen nu. Ze sluiten qua algehele stijl en uitstraling perfect op elkaar aan.

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Soraya Chemaly

And, just about now, somewhere in the manosphere, someone is furiously typing, “Stop whining, women over there are really suffering,” which actually means “Shut up and consider yourself lucky that we treat you as well as we do.” The idea that women’s rights are measured in terms of competition with other women is just about as sexist as something can get. It demonstrates an utter inability to imagine a world where women’s rights aren’t being traded and regulated by men.

Scroll naar top Skip to content