Ben jij ook op mij?

Een boek om samen met je ouders te lezen, of toch liever helemaal alleen. Dat is waar het boek mee begint. Een prachtig begin, als je het mij vraagt. De rest van het boek is net zo mooi. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar.
Aanrader!

Ben jij ook op mij?

Een boek over seks, voor kinderen
9789021669571
17e druk, 2011
64 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

Een boek om samen met je ouders te lezen, of toch liever helemaal alleen. Dat is waar het boek mee begint. Een prachtig begin, als je het mij vraagt. De rest van het boek is net zo mooi. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar.

De boodschap van het boek is, naast de biologische informatie over seks en alles dat daarbij komt kijken, dat seks vooral leuk en fijn is. Er worden ook handvatten gegeven voor als dit níet het geval is.

Geen stiekem gedoe, seks hoort er immers gewoon bij. Iedereen krijgt er op een bepaald punt in zijn/haar leven mee te maken, dus raar erover doen zou – tja – raar zijn. En dat wordt in dit boek dus ook niet gedaan. Seks (en daarvan genieten) is de normaalste zaak van de wereld, niks om je voor te schamen. En dat is ook een heel belangrijke boodschap in dit boek.

Net als in het peuter/kleuter boek (Ik vind jou lief) wordt hierin alles besproken. Het verschil is vooral de hoeveelheid informatie die gegeven wordt. Werd er in het peuter/kleuter boek echt alleen de basis genoemd, in dit boek wordt die basiskennis verrijkt.

De prachtige tekeningen in het boek zijn weer van Marian Latour (net als in het peuter-/kleuterboek). Wat me is opgevallen aan de laatste edities van beide boeken, is dat de covers meer bij elkaar passen nu. Ze sluiten qua algehele stijl en uitstraling perfect op elkaar aan.

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Rudolf Dreikurs

The proper way of training children is identical with the proper way of treating fellow human beings.

Scroll naar top

Bestel nu en ontvang maar liefst 25% korting
op alle online cursussen van Liefdevol Opgroeien!

Deze actie loopt tot 1 maart 2021 en kan eenmalig per klant gebruikt worden.

Skip to content