Naar de pagina-inhoud

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes


In geschiedenisboeken missen veel verhalen van en over vrouwen. Het wordt niet benoemd of een man heeft er zijn naam op geplakt. Dit houdt het ‘vrouwen achter het aanrecht’-idee dat ook tegenwoordig nog vaak heerst aardig in stand. Want dat wat je niet ziet, bestaat waarschijnlijk niet. Toch zijn er veel vrouwen die een ontzettend belangrijke invloed hebben (gehad) op ons verleden, in het heden en voor onze toekomst. Voor iedereen – en zeker onze meiden, die vrouwelijke rolmodellen nodig hebben – is het daarom belangrijk om te weten dat onze geschiedenis, ons heden en onze toekomst niet in de handen van mannen liggen.

Rose Stories kwam in maart 2017 met het boek Good Night Stories for Rebel Girls. In dit boek staan 100 verhalen over rebelse vrouwen om aan onze dochters (kinderen) voor te kunnen lezen. Of om zelf te lezen natuurlijk.

Ik vond het een geweldig initiatief, mooie omslag (“don’t judge a book by its cover,” ik weet het: doe ik toch ;-) ) en wilde het boek erg graag hebben. Toen ik zag dat het boek er (sinds oktober) ook in het Nederlands is, moest ik het boek wel aan mijn collectie toevoegen!

Wat had ik als tiener ook graag gelezen over Artemisia Gentileschi, Mary Anning, Policarpa Salavarrieta, Hypatia, Melba Liston en Zaha Hadid.

~ Vrij Nederland

De vormgeving is met de illustraties van maar liefst 60 verschillende vrouwelijke kunstenaars in één woord prachtig. De vrouwen in het boek hebben uiteenlopende achtergronden en allemaal hun eigen verhaal. Hun overeenkomst? Het vrouw-zijn en zich niet tegen laten vastzetten door het beeld dat de maatschappij van dit ‘vrouw-zijn’ heeft. Eigenlijk zou ieder huishouden dit boek moeten bezitten!

Deel Tweet Deel +1


In het dagelijks leven denkt, schrijft en praat Hiranthi veel over opgroeien in het algemeen. Van de ontwikkeling van baby’s en kleine kinderen, tot de persoonlijke ontwikkeling van volwassenen en de invloed van hun jeugd en huidige omgeving daarop.


Helaas, er zijn geen gerelateerde boeken gevonden.


Reacties worden gemodereerd, het kan dus even duren voor jouw reactie echt geplaatst is.
Zou je dat wat je in je reactie wilt plaatsen niet zeggen tegen iemand die je na staat? Dan is het hier ook niet gepast.

*