Banished Knowledge

Dat wat we in onze jeugd meemaken, dragen we mee in ons volwassen leven. Ook als we ons hier niet van bewust zijn. Ondanks dat we ons hier vaak niet bewust van zijn, is het wel onze verantwoordelijkheid. Net zoals het de verantwoordelijkheid van onze ouders was. Maar hoe breek je daar los van?
Aanrader!

Banished Knowledge

Facing Childhood Injuries

Oorspronkelijke titel: Das Verbannte Wissen
1853811548
2e druk, 1990
212 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

Dat wat we in onze jeugd meemaken, dragen we mee in ons volwassen leven. Zaken waar we ons destijds, als kind, niet prettig bij voelden, voeren we bij onze kinderen precies zoals onze ouders uit. Ondanks dat we ons hier vaak niet bewust van zijn, is het wel onze verantwoordelijkheid. Net zoals het de verantwoordelijkheid van onze ouders was. Maar hoe breek je los van dat waar je geen weet van hebt?

In het boek wordt onder andere omschreven hoe ze getuige is van een Sinterklaasfeest. Het bleek een scenario waar zij zich enorm ongemakkelijk bij voelde. De kinderen moesten het toneelstukje meespelen, maar waren zichtbaar niet op hun gemak. De ouders leken dit echter niet op te merken, zij waren allemaal enorm enthousiast. Sinterklaas besprak – hardop, zodat iedereen het horen kon – verscheidene zaken per kind, zoals het al dan niet luisteren naar de ouders en hoe het ging op school.

Dit boek was voor mij de eerste kennismaking met Alice Miller (ondertussen heb ik meerdere boeken van haar). Een stuk uit dit boek heb ik gebruikt (voorgelezen) in mijn lezing op de Ouders Natuurlijk! Beurs. Het doorlezen bleek een vreemde gewaarwording, omdat het perfect aansloot op waar ik het over wilde hebben tijdens de lezing: onze innerlijke rommelkast.

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Brooke Hampton

If you want your children to talk to you about what’s really going on in their world, prove it! Show them, one reaction at a time, that they can trust you with their truth.

Scroll naar top Skip to content