Aanrader!
Boekcover: A Ride on Mother's Back

A Ride on Mother’s Back

A Day of Baby Carrying Around the World
9780152008703
40 pagina's

Affiliate-link naar bol.com, maar dat kost jou niks extra :)

Naast dat het je kind teveel zou verwennen, is een van de commentaren die veel dragers regelmatig te horen krijgen dat het dragen van je kind een ‘moderne hype’ zou zijn. Spoiler alert: dat is het niet. Sterker nog, het dragen van kinderen is een onderdeel van het ouderschap dat alle culturen over de hele wereld met elkaar delen. In tegenstelling tot die andere culturen, doet ‘de westerse mens’ graag alsof we boven de natuur staan en is het verafschuwen van afhankelijkheid flink ingeburgerd. Het dragen van je kind is dus geen ‘moderne hype’, maar juist de terugkomst van een geweldig onderdeel van het ouderschap!

In A Ride on Mother’s Back neem je een reis over de wereld en leer je over de verschillende culturen en volkeren en hoe zij hun kinderen dragen. De informatieve en leuke teksten van Emery Bernhard worden vergezeld door prachtige illustraties van zijn vrouw Durga Bernhard. Hoewel het boek alleen in het Engels verkrijgbaar is, hoeft dat geen probleem te zijn. De illustraties spreken eigenlijk voor zich. Daarnaast is het niet voor niks een kinderboek en dus is het gebruikte Engels ook niet heel ingewikkeld.

Wat ik ook erg mooi vond, is dat er voor- en achterin het boek een wereldkaart staat waar de verschillende besproken culturen / volkeren in kleine plaatjes (als markeerders) zijn weergegeven. Als je topografie net zo geweldig is als dat van mij, kan die kaart je mooi helpen in het beter visueel krijgen van waar de besproken plek nou eigenlijk op de wereld ligt.

Aan het einde van het boek staat iedereen uit het boek nog eens op een rij om wat extra achtergrondinformatie over de volkeren te geven. Wat daarbij ook erg mooi is: de namen van de volkeren staan ook fonetisch vermeld!

De dragende ‘westerse wereld’ ontbreekt wel een beetje in het boek. Of eigenlijk: de illustraties die een westerse moeder & kind weergeven, laten zien dat het bij ons tot de achtergrond is verdreven. Op de tweede illustratie (van de westerse moeder & kind, aan het einde van het boek) is dat zelfs letterlijk naar voren gebracht. Op een foto op het dressoir is te zien dat de kleine bij vader op de rug in een ‘draagrugzak’ zit, terwijl moeder (op de voorgrond) de kleine zonder drager in de armen heeft.

Affiliate-link naar bol.com, maar kost jou natuurlijk niks extra :)

Rudolf Dreikurs

The proper way of training children is identical with the proper way of treating fellow human beings.

Scroll naar top Skip to content